Terug naar overzicht

Getuigenis Carlos Rodríguez Homs

Getuigenis Carlos Rodríguez Homs
Carlos Rodríguez Homs, die tot voor kort voorganger was van een gemeente in Málaga (Spanje), kwam op zijn 27e tot geloof. God sprak tot hem terwijl hij de Bijbel las. Het veranderde zijn leven totaal.

Carlos Rodríguez Homs komt uit een traditioneel Spaans rooms-katholiek middenklassegezin. Tot zijn zestiende zat hij bij de salesianen op school, een religieuze congregatie die in de 19e eeuw is gesticht door Giovanni Don Bosco. “Daarna verflauwde mijn geloof geleidelijk aan”, aldus Rodríguez. “Ik kwam tot geloof toen ik 27 was, in de eenzaamheid van een hotelkamer na een dag werken ver van huis. Het was een directe en radicale bekering, terwijl ik Psalm 50 aan het lezen was. Toen ik bij de verzen 21-23 was aangekomen, maakte het Woord van God door middel van de Heilige Geest mij duidelijk wat mijn werkelijke positie als zondaar voor een heilige God was:

“Deze dingen doet gij, en Ik zwijg; gij meent, dat Ik te enenmale ben, gelijk gij; Ik zal u straffen, en zal het ordentelijk voor uw ogen stellen. Verstaat dit toch, gij God vergetenden! Opdat Ik niet verscheure en niemand redde. Wie dank offert, die zal Mij eren; en wie zijn weg wel aanstelt, dien zal Ik Gods heil doen zien.” Toen zag ik de noodzaak om Jezus Christus vast te grijpen voor verlossing.”

Je kunt bij ons terecht om door te praten

Terug naar overzicht