God heeft ons met een bepaal doel gemaakt. Hij wil dat we leven voor Hem en dat we Zijn wil doen. Dat kan alleen als we voortdurend aan Hem vragen wat Hij wil dat we doen zullen en een intieme relatie met Hem hebben.

Maar in principe worden we volledig vervreemd van God geboren. God komt niet of nauwelijks in onze gedachten voor. We zijn bijvoorbeeld gewend om onszelf en ons eigen geluk in het middelpunt te plaatsen. Dat hebben we geleerd van onze voorouders. We willen vooral zelf een heel fijn leven hebben en zelf gelukkig zijn.

Denk bijvoorbeeld eens na waar je zelf voortdurend mee bezig bent. Waarschijnlijk heb jij gedachten als: Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik zo’n hoog mogelijke positie heb in de maatschappij? Hoe kan ik zoveel mogelijk genieten? Wat wil ik nog meer bereiken in dit leven?

Zie je, God speelt in principe geen rol in ons leven. Aangezien we juist voor Hem gemaakt zijn, missen we ons levensdoel dus compleet als we Hem niet bij ons leven betrekken. Er is dus iets goed mis. Hoe heeft dit ooit zover kunnen komen?

Adam en Eva, de allereerste mensen, leefden juist in volledige harmonie met God in het paradijs. Zij deden precies wat God wilde. Dat veranderde toen de slang (satan) Eva verleidde om van de verboden vrucht van een boom te eten. Het doen van deze zonde maakte de intieme relatie van de mensen met God kapot. De mensen gingen de satan gehoorzamen. De satan is Gods tegenstander. Hij wil juist zoveel mogelijk Gods werk kapot maken.

Aangezien God zo heilig is en alleen maar goed is, kan Hij er niet mee omgaan dat wij verkeerde dingen doen. Hij is rechtvaardig en moet ons dus wel straffen.

Hierop bedacht God een plan zodat wij tóch weer een intieme relatie met Hem kunnen hebben. Hij zond Jezus Christus, Zijn Zoon, naar de aarde om in onze plaats de straf te dragen die wij verdiend hadden. Als wij in Jezus Christus geloven, wordt zijn verdienste ons toegerekend. God ziet ons dan aan alsof we geen zonde hebben gedaan.

God wil alle verkeerde dingen die je hebt gedaan, wil vergeven. Hij wil dat doen, enkel en alleen uit genade. Je hoeft er niets voor te doen. Jezus is al gestraft in jouw plaats. Het is alleen belangrijk dat je gelooft in Jezus. Geloven kun je niet zelf, maar God wil dat in jou werken.

Wil je doorpraten of wil je meer informatie?